Storslam i Sundsvall!!!

| Postat i: Kattutställning, Spock
0
(Alla bilder är tagna av Johanna Hornstrand)
 
 
Vilken lördag! Herregud!
 
Klockan 03.00 på lördags"morgonen" kom min kompis Johanna och hennes pappa som skulle köra oss till Sundsvall och hämtade mig vid min port. Vi packade in oss i bilen och började åka.
 
All packning. Var ju tvungen att ta den stora jättetunga buren så att Spock kunde ha en kattlåda på vägen dit.
 
Som vanligt så grät Spock en bra bit. Han tycker inte om att sitta i buren och att åka bil. Sedan somnade han dock och då kunde jag somna också! Vaknade när vi var framme i Sundsvall vid 7.00 och då gick vi in på utställningen. Det var lätt att hitta till lokalen. Roligt att komma tillbaka till Sundsvall, det är så vackert där. Gillar verkligen den staden! Spenderade en kort tid efter studenten där uppe när jag pluggade på Mittuniveristet. Vi åkte förbi min gamla studentbostad på vägen till utställningen :)
 
 
På morgonen när vi packat upp upptäckte jag att katten (en Supreme bengal, högsta klassen man kan nå) jag hoppades inte skulle komma, eftersom den alltid slått ut Spock i panelen tidigare, var där. Tänkte bara "åh nej, inte nu igen, varför har dom också åkt hit?!". Haha. Men om vi orkat oss dit, varför skulle inte den?
 
Domaren gillade Spock. Han fick en puss av både domaren och hennes elev :). Han fick sitt cert (CAPIB) och hon ville ta upp honom för nominering till panelen.
 
 
    
 
 
Sedan i nomineringen stod han mot bengalen. Domaren överöste den katten med positiv respons. Jag tänkte att det var kört för att den vinner ALLTID. Sedan vände hon sig mot mig Spock och sa: "ja bengalen var min favorit hela dagen, tills sphynxen kom!". Och nominerade honom! Han slog alltså ut en katt som uppnått den högsta klass man kan komma och som alla avgudar, för att hon tyckte Spock var mycket bättre. Kunde knappt prata för jag var så chockad och stolt :D
 
 
 
Efter Spock blev nominerad gick vi runt och tittade lite på katter och tittade i montrarna. Såklart hade jag Spock på armen. Inte skulle jag lämna honom i buren om jag inte måste. Är lite konstig på det planet. Det är bara för han grät när han blev lämnad ensam på sin första utställning, så jag har lite separationsångest :P. Han skapar en del uppståndelse när vi går runt. Folk stannar, pekar, går fram och vill klappa och ställa frågor. Det är många som aldrig sett en sphynx på riktigt och blir helt fascinerade och har svårt att gå därifrån. Det är jättekul att få visa folk vilken underbar ras jag har, berätta om dom och svara på deras frågor. Lever verkligen ut när jag är på utställning! Spock har inget emot att bli klappad och kliad på hakan av främlingar. Han tar ALLT med ro. Kunde inte ha en mer lugn katt. Han är som född för utställningslivet :)
 
 
Den orangea sjalen fick jag av min uppfödare Kicki eftersom jag frös så mycket. Hon är snäll hon! Den ska jag ha med mig som lyckobringare på varje utställning i fortsättningen ;)
 
 
 
   
 
Lite finputsning innan Spock skulle upp i panelen. Det var så himla kallt i lokalen så han fick sitta innanför min tröja sen och sova medan vi väntade. Han blir så svettig i sängen om han ligger i den länge, så då blir han lite brun på magen och i armhålorna. Ren måste man vara när domare ska titta på en!
 
 
  
Sedan var det dags för panelen (där de utser Best in Show i olika hårlag: långhår, semilånghår, korthår, orientaler, huskatt, inklusive ungdjur, junior, fertil hona, fertil hane, kastrerad hona, kastrerad hane inom varje kategori). Jag trodde det var slut där, för jag tänkte att sådan tur så han får en röst i panelen kan jag inte ha samma dag som han slagit den där katten. Men.. Spock stod mot 2 st bengaler, en brittisk korthår och några till katter.
 
Domarna ropade ut: "Domareleven har röstat på katt nr 235..... Och det har alla andra domare gjort också. Domarna är eniga om att katt 235 vinner best in show för kastrerad hane korthår! En svart sphynx, Fabulous Stars Hercules!" Trodde dom läst fel först. Det är ovanligt att samma katt får alla röster, och speciellt en sphynx. Det är grymt bra! Så där stolt har jag aldrig någonsin blivit! Tårarna bara rann samtidigt som jag trodde ansiktet skulle gå sönder av mitt stora leende och jag fick inte fram några ord alls när min kompis grattade mig.
 
       
 
En uppfödare på facebook hade skrivit strax innan att Spock nog skulle ta BIS idag. Men det vågade jag aldrig tro! Herregud vilken otrolig lycka. Har aldrig gråtit av stolthet!
 
Pokalen och min fina pojke med alla priser! I prispåsen fanns det 2 kg mat som katterna äter och en fin handgjord hushållsrullshållare i form av en katt.
 
Är fortfarande helt i chock och kan inte riktigt förstå det. Har bara gått bättre och bättre för varje utställning vi varit på och idag tog han hem ALLT! Min älskade lilla prins <3. Nu har han 145 poäng i årets katt!
 
 
Är så himla nöjd med helgen. Får ett stort leende på läpparna så fort jag tänker på det. Nu blir det en liten paus med utställning. Nästa vi ska på är den 7e juni i Örebro. Åker dit med min kompis Johanna då också.
 
Just nu håller jag och min uppfödare tummarna på att Paddi blivit dräktig. Från och med nästa helg och en vecka framåt så kan man se första tecknen: mörkrosa bröstvårtor. Tittar på hennes mage varje dag redan nu dock :D